4 tips voor het juiste gebruik van de slanghaspel

Is dat een lange rij in je tuin? Nee, het is waarschijnlijk je waterslang die op je wacht om hem terug te gooien en op te bergen. Maar zo ziet het eruit als de lange pijp op de grond ligt en blootgesteld wordt aan mogelijke schade. Slangkarren zijn metalen wielachtige apparaten waarmee u uw buis kunt omwikkelen voor eenvoudige hantering, opslag en voorkoming van schade. Er zijn vele soorten haspels op de markt. Sommige zijn vrijstaand en kunnen overal worden geplaatst, terwijl andere voorzien zijn van wielen waarmee u uw rollen gemakkelijk kunt vervoeren. Muurgemonteerde haspels zijn ook erg populair, waardoor u de haspel aan de muur kunt monteren, wat ruimte bespaart. De rollen die u koopt zijn afhankelijk van de lengte en grootte van uw waterleiding en of deze uw slang kan vasthouden.

Hoe gebruik je slanghaspels

Hoe u uw haspel gebruikt is afhankelijk van het type tuinslang. Wilt u weten welke type het best bij u past? Lees de test over de beste tuinslangen. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten rollen en uitzoeken hoe ze te gebruiken:

  • Handmatige haspels : Ze hebben een slinger die gebruik maakt van een handvat op de trolley en de trolley draait parallel aan de rotatie van het handvat. Je draait gewoon aan het handvat om je pijp te draaien. Deze manuele types vereisen echter fysieke arbeid en zijn tijdrovend.
  • Veerhaspels : Deze types gebruiken een veersysteem om de pijp op te rollen en vereisen geen fysieke arbeid en besparen tijd. U kunt de slang ook op elke gewenste lengte vergrendelen en vastzetten met het vergrendelmechanisme. Zo wordt voorkomen dat hij knikt of beschadigd raakt.
  • Powered Reels : Deze slanghaspels worden aangedreven door lucht, water of elektriciteit om uw waterleiding op te spoelen. Ze worden vaak gebruikt in industrieën die als zware rollen worden beschouwd. Het voordeel van deze haspels is dat wanneer een veerslanghaspel op een bepaald punt staat, de veerspanning het moeilijker maakt om de slang te trekken. Dit kan moeilijk zijn voor oudere mensen om te opereren. Maar aangedreven haspels vereisen geen enkele moeite.

Bovenste tips voor het gebruik van de slanghaspels

U moet er rekening mee houden dat het gebruik van een slanghaspel een goede opstelling, onderhoud en opslag van uw apparatuur vereist. Dus, hier zijn de top tips voor het gebruik van slanghaspels:

Plaatsing van slanghaspels: Het is aan te raden om een gemonteerde haspel te krijgen voor montage op uw muren in de buurt van uw tuin of achtertuin om ruimte te besparen. Het basisidee is om de haspelverstelling op een plaats te plaatsen waar deze minder beschadigd raakt. Dit is erg belangrijk als je een vrijstaande haspel krijgt.

Slanglengte en -afmetingen: Uw slanglengte en -afmetingen zijn een zeer belangrijke factor als het gaat om de werking van de haspel. Als uw buislengte groter is dan de capaciteit van de wagens, zal uw buis beschadigd, geknikt of verdraaid worden, wat resulteert in lekken en scheuren. U moet ervoor zorgen dat uw pijp de perfecte lengte heeft voor de rolconstructie. Als de pijp erg lang is, knipt u de pijp met een scherpe snoeischaar en zorgt u ervoor dat deze perfect recht knipt en niet in een hoek.

Zorgvuldige behandeling: Let er bij de behandeling van de rol en de buis op dat u deze niet beschadigt. Soms hebben we de neiging om de buis zeer snel uit te trekken en het terugslagmechanisme en de buis zelf te beschadigen. In veel gevallen is gebleken dat de veerhaspels ernstig beschadigd zijn wanneer de gebruikers hun buizen niet automatisch konden terugspoelen, waardoor de haspels volledig onbruikbaar zijn geworden. Ook hier speelt de plaatsing van de slanghaspels een cruciale rol in het voorkomen van schade aan de aangelegde tuinslang.

Opslag en onderhoud: De opslag van uw slang is zeer belangrijk. U moet daarom uw haspel comfortabel plaatsen, zodat uw pijp volledig beschermd is. U moet ervoor zorgen dat het wordt beschermd tegen direct zonlicht. De UV-stralen zullen de buitenbekleding van de pijp openbreken en barsten. De warmte van de zon zet ook het water binnenin uit en beschadigt ook de binnenbuis. Welk type haspel u ook gebruikt, u moet uw slang na gebruik opnieuw opwinden. Houd het schoon, maar gebruik geen sterke schoonmaakmiddelen. Maak de buis eenvoudigweg schoon met vochtige kleding.

Conclusie

Door uw slanghaspels verstandig te gebruiken kunt u schade aan uw slang voorkomen en kunt u jaren van goede service en geld besparen. Verschillende soorten haspels hebben verschillende werkingswijzen, maar u moet voorzichtig en zeer verantwoordelijk zijn bij het gebruik ervan. Als u uw slanghaspels op de juiste plaatsen plaatst en ze met zorg en met de juiste opslag en onderhoud behandelt, kunt u plezier hebben en een langdurige tuinervaring opdoen.

Bron: https://terrastuintegels.nl/

Hoe kan je je tuin opfleuren voor de lente

> Read all about it

Tips voor een sfeervolle kinderkamer

> Read all about it

Tips om meer privacy te creƫren in je tuin

> Read all about it

Tips voor een uitstekend zitcomfort in je woonkamer

> Read all about it