5 plekken in huis die je vergeet schoon te maken

Wanneer je je huis schoonmaakt, heb je vaak een bepaalde routine. Eerst afstoffen, dan de ramen lappen en daarna stofzuigen. Maar de kans is groot dat jij een aantal plekken in en rondom je huis vergeet schoon te maken. Dit gebeurd vaker dan dat je zou denken. In dit artikel gaan wij verder in op de 10 plekken die mensen vaak vergeten schoon te maken. 

Achter de WC

Het schoonmaken van het toilet gebeurt waarschijnlijk regelmatig. Maar denk je er net zo vaak aan om de omgeving rond de pot schoon te maken? Dit is een plek die regelmatig wordt vergeten maar ook deze plek kan vies worden. Dit is een plek waar ook de housekeeping Utrecht goed op let!

Deurklink & lichtknoppen

Ja, ook deze plekken worden erg vaak vergeten. Je denkt misschien dat het stof er vanzelf afvliegt maar dit is helaas niet het geval. Er zitten vele bacteriën op deze plekken die gewoon achterblijven. En wat dacht je van de deurklink van WC? Maak dus ook regelmatig de deurklinken schoon. En hetzelfde geld voor de lichtknoppen. Iedereen zit hier regelmatig met zijn handen aan. Denk je al deze taken in de toekomst toch nog vaak over het hoofd te zien? Dan kan je altijd nog een offerte schoonmaakbedrijf aanvragen!

Prullenbakken

Al de rotzooi in de vuilnisbak zul je hoogstwaarschijnlijk ook regelmatig legen. Maar misschien heb je het wel eens meegemaakt, de zak begeeft het en er vallen wat oude resten pastasaus uit. Dit gebeurd wederom vaker dan dat je zou denken en daarom is het van belang, ook de binnen en buitenkant van de prullenbak schoon te maken. 

Afstandsbediening

Heerlijk, lekker met je hand in een zak chips graaien en vervolgens de afstandsbediening gebruiken. De bacteriën neem je zo mee je mond in. Want ook op een afstandsbediening broeien vele bacteriën… Het is daarom helemaal niet erg om er af en toe een doekje overheen te halen. Tijd voor een grondige schoonmaak sessie. 

Toetsenbord

Om even verder in te gaan op objecten, zijn we als laatste aangekomen bij een toetsenbord. Je kijkt een serie, eet wat, en typt gerust weer verder. Ja, je kan het al raden maar ook hierbij komen vele bacteriën kijken. Buiten het schoonmaken van je scherm is ook zeker het toetsenbord niet onbelangrijk.

Hoe werkt een PVT systeem?

> Read all about it

Waarom krijgt mijn plant bruine bladeren?

> Read all about it

Hoe vocht te bestrijden in een huis met tuin

> Read all about it

Hard water in huis? Dit kun je er tegen doen!

> Read all about it