De 5 beste fruitbomen om te planten in je tuin 

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of nog niet zulke hele groene vingers hebt, het planten van fruitbomen in je tuin is een goede manier om te genieten van verse en smakelijke oogsten rechtstreeks vanuit je achtertuin. In dit artikel bespreken we de vijf leukste fruitbomen die perfect zijn voor te planten in iedere tuin. 

1. De appelboom 

Een van de meest klassieke en geliefde fruitbomen is de appelboom. Niet alleen zijn appels veelzijdig in de keuken, maar deze boom staat ook in elke tuin goed door zijn prachtige bloesems in het voorjaar en zijn kleurrijke vruchten in de herfst. Er zijn talloze soorten beschikbaar, waardoor je gemakkelijk een appelboom vindt die past bij jouw klimaat en ruimte. 

2. De perenboom 

Net als de appelboom is de perenboom een fraaie toevoeging aan elke tuin. Peren zijn heerlijk sappig en vol van smaak wanneer ze rijp zijn. Bovendien zijn perenbomen vaak gemakkelijk te verzorgen en vereisen ze niet veel onderhoud. Zorg ervoor dat je een zonnige plek kiest met goed doorlatende grond voor de beste resultaten. 

3. De pruimenboom 

Pruimenbomen zijn niet alleen geliefd om hun heerlijke vruchten, maar ook om hun mooie bloesems in het voorjaar. Deze boom gedijt goed in verschillende klimaten en vereist over het algemeen weinig onderhoud. Met een grote variëteit aan smaken en texturen, is er voor elk wat wils als het gaat om pruimen. 

4. De kersenboom 

Niets zegt zomer als het plukken van sappige kersen rechtstreeks van de boom. Kersenbomen zijn niet alleen aantrekkelijk vanwege hun heerlijke vruchten, maar ook vanwege hun mooie bloesems in het vroege voorjaar. Er zijn twee soorten kersenbomen: zoete kersen en zure kersen. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen welke het beste bij jouw tuin past. 

5. De abrikozenboom 

Met een abrikozenboom geniet je niet alleen van heerlijke vruchten, hij is ook nog eens een plaatje om te zien. Dit komt door de fraaie geeloranje kleur van de abrikozen, maar ook door de prachtige bladeren. Denk er alleen wel aan dat er voldoende zonlicht in je tuin moet zien om ervoor te zorgen dat deze fruitboom kan overleven. 

6. De perzikboom 

Last but not least, de perzikboom voegt een vleugje zomerse zoetheid toe aan elke tuin. Perziken zijn perfect voor het maken van jam, het toevoegen aan desserts of gewoon om vers te eten. Net als andere fruitbomen gedijen perzikbomen het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Zorg voor voldoende ruimte voor de boom om te groeien en te gedijen. 

Wortelgroei Tegengaan met Worteldoek

> Read all about it

De voordelen van stalen taatsdeuren 

> Read all about it

De juiste Kaarsenhouder voor jouw kaarsen

> Read all about it

Tips voor het kiezen van de juiste vloer

> Read all about it