De tuin van 2014

Exclusief voor jou

De hoofdtrend van 2014 is dat jouw tuin exclusief is. Jij wil een tuin die alleen heeft wat jij zoekt en niet wat de buurvrouw toevallig zo leuk vindt. Voor dit staaltje exclusiviteit mag best extern advies ingewonnen worden. Bovenal is je tuin buitengewoon goed verzorgd, ook al oogt het als een wildernis.
 

De creatieve, groene tuin

De nieuwe tuintrends zijn duidelijk: vaste vormen en gewoon doen wat jij leuk vind! Je tuin helemaal opfleuren naar je eigen wensen en je eigen idee en zelf je 'creatieve ik' naar buiten laten komen. Maak een insectenhotel waarin je lokale insectenbevolking kan overwinteren of maak zelf een aantal vogelhuisjes met andere vormen, kleuren en andere materialen. Verder zien we het gebruik van felle kleuren als paars en geel terug in de accessoires en accenten. De kleur groen blijft vooral de boventoon voeren, dit met natuurlijke materialen. Er ooit aan gedacht om een voorwerp te bekleden met mos? Ook het ophangen van vergrote foto's van bomen en vergezichten nemen een plaats in in de tuin. Je tuin mag in deze trend best een wilde uitstraling hebben waarin er wel vaste vormen aanwezig zijn, maar ook een gemaakte wildernis. Hoe dan ook een beetje privacy is wel zo handig en met een luxe hout-beton schutting van "de Schutting company" komt het altijd goed.
 

De glimmende tuin

Kies jij liever voor een glimmende tuin? Dan kies je ook in deze lijn voor vaste materialen en vormen. In jouw tuin heeft alles een eigen plek. De materialen en kleuren die gebruikt worden, zijn rustig opgevuld met pasteltinten. De accessoires mogen er wel weer flink uitspringen. Naast de accessoires liegen de vormen er ook niet om: blokken, cirkels en ruiten mogen gebruikt worden om de aandacht te vestigen op  bepaalde plaatsen in jouw tuin. Materialen die in 2014 gebruikt worden zijn: kurk, rvs en beton. Ook in de 'glowtuin' voert groen samen met de pasteltinten de boventoon.

De 5 beste fruitbomen om te planten in je tuinĀ 

> Read all about it

De stress van boedelontruiming: wat je moet weten

> Read all about it

Hoe knap je de tuin op?

> Read all about it

Vuurtje stoken in de tuin?

> Read all about it