Feng Shui

Filosofie van Feng shui

Feng shui houdt zich bezig met het welbevinden van de mens. Op dit welbevinden zijn diverse energiestromen van toepassing. De juiste balans in al deze energiestromen wordt ook wel de Qi genoemd. Als een omgeving over het juiste Qi beschikt, ervaren de mensen die in de omgeving verkeren ook alle energiestromen in de juiste hoeveelheid en is de mate van welbevinden hoog. Evenwicht creëren en Qi bereiken wordt gedaan met de kracht van Yin en Yang. Deze twee krachten vullen elkaar aan en kunnen dan in de filosofie van feng shui ook niet zonder elkaar.
 

Alles in harmonie

Een juiste toepassing van Feng shui brengt alles in huis met elkaar in evenwicht en zorgt voor de perfecte harmonie. Dit wordt in een praktische manier gedaan door het gebruik van kleur aan te brengen in huis. De vijf elementen van hout, vuur, aarde, metaal en water worden gebruikt als het kleurenpalet waaruit de kleuren gekozen kunnen worden. Zo kunnen actieve kleuren zoals die van vuur worden toegepast op plaatsen in huis waar je graag actief bezig bent.
 

Kleur en windstreken

Bij het juiste kleurgebruik voor bepaalde windstreken brengt Feng shui automatisch meer positieve energie. Het gebruik van een kleur zoals groen op het oosten van je huis kan bijdragen aan de verbetering van je gezondheid, waar blauw in het noordelijk punt van je huis kan helpen bij een zeer vruchtbare carrière.  Zo kun je dus zien hoeveel invloed kleur kan hebben op je dagelijkse leven.
 

Feng shui gebruik in details

Feng shui kan ook heel goed gebruikt worden in de kleuren van accessoires en andere details. Zo kunnen de metallic kleuren van grijs en zilver bijvoorbeeld goed gecombineerd worden met rode tinten, maar zeker ook met diverse kleuren blauw. Op deze manier kun je ook een evenwicht scheppen in de diverse kleuren en vormen die je in huis hebt. Wilt u meer weten over Feng Shui? Neem dan eens een kijkje op deze website: www.mooismagazine.nl.

De juiste Kaarsenhouder voor jouw kaarsen

> Read all about it

Ga verstopping tegen in het sanitair met deze tips

> Read all about it

Vuurtje stoken in de tuin?

> Read all about it

Hoe knap je de tuin op?

> Read all about it