Ga verstopping tegen in het sanitair met deze tips

Ga verstopping tegen in het sanitair

Als loodgieter weet je als geen ander hoe vervelend het kan zijn als je te maken krijgt met verstoppingen in het sanitair. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om dit te voorkomen en te zorgen dat het water weer goed doorstroomt. Hieronder geven we je een aantal tips om verstoppingen tegen te gaan.

1. Gebruik een zeefje in de gootsteen

Een van de meest voorkomende oorzaken van verstoppingen in de keuken is een ophoping van voedselresten en vet in de afvoer. Door een zeefje in de gootsteen te plaatsen, voorkom je dat deze resten in de afvoer terechtkomen. Het zeefje vangt deze resten op en kan eenvoudig worden geleegd in de vuilnisbak.

2. Spoel geen vet door de afvoer

Vet is een van de grootste boosdoeners als het gaat om verstoppingen in het sanitair. Vet kan namelijk stollen en vastklampen aan de wanden van de afvoerleidingen, waardoor er een verstopping ontstaat. Spoel daarom geen vet door de afvoer, maar doe dit in plaats daarvan in een lege fles of doos en gooi dit weg bij het restafval.

3. Spoel geen grote objecten door de wc

Het is belangrijk om geen grote objecten door de wc te spoelen. Hierbij kun je denken aan dingen als tampons, maandverband, luiers en vochtige doekjes. Deze voorwerpen kunnen namelijk vast komen te zitten in de afvoerleidingen en voor een verstopping zorgen. Gooi deze voorwerpen dus altijd bij het restafval.

4. Maak regelmatig de afvoer schoon

Het is belangrijk om regelmatig de afvoer schoon te maken, zowel in de keuken als in de badkamer. Dit kun je doen door een sopje te maken van warm water en afwasmiddel en dit in de afvoer te gieten. Laat dit een paar minuten intrekken en spoel daarna goed na met warm water.

5. Laat het water goed doorstromen

Als het water niet goed doorstroomt, kan dit een teken zijn dat er zich een verstopping aan het vormen is. Laat daarom altijd het water goed doorstromen en voorkom dat er grote hoeveelheden water tegelijkertijd wegspoelen. Dit kan namelijk voor een overbelasting van de afvoer zorgen.

Door deze maatregelen te nemen kun je verstoppingen in het sanitair voorkomen en zorgen dat het water weer goed doorstroomt. Mocht je toch te maken krijgen met een verstopping, schroom dan niet om contact op te nemen met een ervaren loodgieter in Arnhem. Zij hebben de juiste kennis en apparatuur om de verstopping snel en vakkundig te verhelpen.

5 plekken in huis die je vergeet schoon te maken

> Read all about it

Tips voor het kiezen van de juiste vloer

> Read all about it

Opbergsysteem in de bijkeuken

> Read all about it

Voeg een betoverende geur toe aan je kaarsen met geurolie

> Read all about it