Geen inspiratie voor je nieuwe vloer? Vergelijk dan verschillend

Wil je een nieuwe vloer gaan aanschaffen maar weet je niet goed welke vloer je wilt hebben voor de ruimte? Dat is goed te begrijpen, er zijn namelijk erg veel verschillende soorten vloeren te verkrijgen op de markt. Er zijn echter wel voor elke stijl en elke budget vloeren te verkrijgen. Kies bijvoorbeeld uit deze soorten vloeren: laminaat, vinyl, pvc-vloer, hout, gietvloeren, parket, tapijt of tegels. In dit artikel worden de verschillende opties aan vloeren vergeleken en uitgelegd. De verschillende vloeren worden vergeleken op basis van uiterlijk, slijtvastheid maar ook hoe goed elke vloer in elke ruimte past en of het een verstandige keuze is om een bepaalde type vloer in een bepaalde ruimte te plaatsen.

Laminaat vloer

Laminaat is bijna net zo goed als laminaatvloeren en eenvoudig te leggen. Dit en de lage prijs hebben laminaatvloeren tot een populair vloertype gemaakt. De planken zijn gemaakt van meerdere lagen houtvezels die samengeperst zijn met een beschermende plastic laag. De beschermlaag zorgt er ook voor dat laminaatvloeren onderhoudsvriendelijk zijn. 

Vinyl vloer

Een vinylvloer heeft veel voordelen. De kunststof vloer wordt aan de ondervloer vastgelijmd, dit helpt tegen geluidsoverlast. Het duurzame materiaal heeft een extra coating laag voor een extra beschermende werking. De extra beschermlaag voorkomt slijtage en zorgt vinyl makkelijk te onderhouden is. 

Pvc-vloer

PVC bestaat uit lagen kunststof. Het bestaat uit een flexibel en goed geleidend materiaal waardoor een pvc-vloer zeer geschikt is voor vloerverwarming. Pvc-vloeren zijn te verkrijgen in tegels of stroken die gemakkelijk gelegd kunnen worden met een kliksysteem. Een pvc-vloer is onderhoudsvriendelijk en past goed in bijna alle ruimtes. 

Houten vloer

Een echte houten vloer is natuurlijk erg stijlvol en mooi. Elke plank heeft zijn eigen vorm en details, dit zorgt ervoor dat het hout een warme en gezellige sfeer in een ruimte creëert. Een houten vloer kun je makkelijk onderhouden door de planken op te schuren en te lakken eens in de zoveel tijd. Houd er rekening mee dat houten planken na verloop van tijd kunnen krimpen of uitzetten door vocht. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het installeren. 

Gietvloeren 

Geef je woning een industriële look met gietvloeren. De beschermende toplaag zorgt voor een vloeistofdicht oppervlak. Hierdoor is de vloer hard en makkelijk schoon te maken. Een stortdek kan niet van de ondervloer worden verwijderd, maar een andere kan er eenvoudig bovenop worden geplaatst. 

Vloerkleed

Vloerkleed geeft een zachte, warme uitstraling en geeft veel sfeer. Een van de belangrijkste voordelen van vloerbedekking is dat het geluid vermindert. Tapijten zijn er in verschillende kleuren en materialen, als vaste of betegelde vloeren. 

Tegelvloer

Tegelvloeren zie je niet vaak in andere kamers dan badkamers of keukens. Het kan echter heel mooi en makkelijk zijn om grote tegels in de woonkamer te plaatsen. Tegels kunnen lang meegaan en zijn daarom gemakkelijk te onderhouden.

Wat is de beste vloer?

Zoals je kan lezen is er niet specifiek een vloer de beste vloer om te kiezen. Voor elk type ruimte heb je een aantal soorten vloeren die hier goed bijpassen. Bijvoorbeeld voor een ruimte die vaak vochtig wordt, zoals een badkamer, is een tegelvloer een zeer goede optie. Een houten vloer is erg mooi maar zet na verloop van tijd uit, deze vloer is dus minder geschikt voor vochtige ruimtes en past beter in bijvoorbeeld je woonkamer. De beste vloer is dus afhankelijk van je stijl, je budget en het type ruimte.
Tips voor het kiezen van de juiste vloer

> Read all about it

Hoe vocht te bestrijden in een huis met tuin

> Read all about it

Voordelen van een interieurbouwer

> Read all about it

Verlicht je buitenleven

> Read all about it