Hard water in huis? Dit kun je er tegen doen!

Water in je huishouden dat een grote hoeveelheid kalk bevat, kan - zeker op de langere termijn - behoorlijk vervelende problemen veroorzaken. Een van de meest vervelende gevolgen van te kalkrijk water, ook wel hard water genoemd, is dat ze een negatieve invloed hebben op het functioneren van apparatuur in je woning of bedrijf. Een waterontharder in Delft kopen is dan slim, want de kalk in het water tast de efficiëntie aan van je machines en apparaten. Ze gaan meer energie verbruiken, onderdelen slijten sneller en, ook vervelend, de kleding in je wasmachine slijt sneller. Redenen genoeg om het probleem van te hard water aan te pakken. Maar wat kun je doen tegen leidingwater waar te veel kalk in zit? Dit artikel biedt bruikbare handvatten om hard water te bestrijden!

Koop een betrouwbare waterontharder

De beste methode om hard water zacht te maken, is door een goede waterontharder in Delft of een andere stad te kopen. Populair is een professionele waterontharder in Delft die werkt via zuiveringszout. Een waterontharder is een handig apparaatje waar via zuiveringszout de kalk uit het water gezuiverd wordt. Je hoeft als eigenaar van het apparaat zelf niet veel meer te doen dan zo nu en dan het zout vervangen en de filter schoon te maken. Naast waterontharders die via zout substanties werken, zijn er ook apparaten die elektrisch, via magnetische kracht, hun taak doen. Deze apparatuur is doorgaans wat duurder dan een filterapparaat dat met zout werkt, omdat je minder onderhoud hebt.

Zelf schoonmaken van apparatuur is ook een optie

Je apparatuur en ook je huid (kalk is slecht voor de mensenhuid) beschermen tegen kalk kan ook meer reactief. Woon je in een omgeving waar het water bovengemiddeld hard is, dan raden we je aan om geregeld de apparaten die water gebruiken goed schoon te maken. Dit kan perfect met een goed merk schoonmaakazijn. Minimaal twee keer jaarlijks alle onderdelen van machines waar water doorheen gaat goed reinigen, levert veel op. Je energiekosten gaan omlaag, je was slijt minder hard en, wat ook erg fijn is, je spaart door de langere levensduur van je wasmachine, de vaatwasmachine en koffiezetapparaten een hoop geld uit. Kortom: door kalkrijk water te bestrijden, houd je een extra zakcentje over, dat je natuurlijk wel beter kunt besteden!
 
Tips voor het veranderen van je interieur

> Read all about it

Ga verstopping tegen in het sanitair met deze tips

> Read all about it

Energie aanvragen met spoed of zonder?

> Read all about it

Professionele woningontruiming in Den Haag en Utrecht

> Read all about it