Hoe knap je de tuin op?

 Ben je op zoek naar mogelijkheden om de tuin bij je woning van een frisse uitstraling te voorzien? Kies voor nieuwe tuinmeubels, laat de borders in de tuin opnieuw beplanten en koop bijvoorbeeld een speelhuisje voor je kinderen. Het zijn slechts voorbeelden van de mogelijkheden die je hebt om meer uit de tuin te halen! Ook kan het erg leuk zijn om in de tuin gebruik te maken van een moestuin. Je kinderen leren hier hoe groente groeit en het voorziet je van biologische voedingsmiddelen voor een fijne zomerse salade. In dit artikel lees je meer over het opknappen van de tuin. 

Haal de borders in de tuin leeg en plant ze opnieuw aan 

Een eerste stap in het opknappen van de tuin is het vervangen van de dorre planten in de borders. Haal ze weg en vervang ze voor nieuwe, jonge plantjes! Er zijn online tal van websites te vinden, waarop je meer informatie vindt over de bloeitijd en -periode van de verschillende soorten planten en struiken. Zo combineer je de diverse soorten tot een fraai geheel, waarbij er het hele jaar door iets in bloei staat in de tuin. Met name in de herfst en winter kan het soms best een beetje lastig zijn om het mooie van de tuin in te zien. Door bijvoorbeeld een hulst te gebruiken, is de tuin ook in het najaar mooi! 

Laat het terras in de tuin opnieuw aanleggen 

Niet alleen het opnieuw aanplanten van de borders in de tuin is het overwegen waard. Kijk ook eens naar het terras in de tuin! Liggen de tegels nog recht? Past de stijl van deze tegels bij de rest van de tuin? Met een hogedrukspuit kun je de tegels grondig reinigen. Door het terras vervolgens opnieuw aan te leggen, voorkom je dat de tegels scheef blijven liggen. Iets wat niet alleen onverzorgd lijkt. Ook vergroot het de kans dat je struikelt over deze uitstekende tegels. Bijzonder pijnlijk wanneer je in de zomer op blote voeten of slippers door de tuin loopt. 

Vernieuwen van de tuinmeubelen in je tuin 

Een derde optie werd eerder in dit artikel al aangehaald: het vernieuwen van de tuinmeubelen. Kies je voor tuinmeubelen van hout, of geef je de voorkeur aan kunststof? Het voordeel van kunststof is dat deze tuinmeubelen relatief makkelijk schoon te maken zijn. Het is voldoende om de meubelen met een doek af te nemen aan het eind van de zomer. In de herfst en winter kun je de tuinmeubelen naar binnen halen. Datzelfde geldt overigens voor meubelen van hout! Het voorkomt dat ze onnodig worden aangetast in het najaar. Bij houten meubelen is het daarbij verstandig om ze eens in de zoveel jaar opnieuw te lakken. 

Voeg luxe toe aan de tuin bij je woning 

Tot slot kun je de tuin van enige luxe voorzien. Dit doe je bijvoorbeeld door een jacuzzi of sauna in de tuin te plaatsen. Wie denkt dat een sauna of jacuzzi heel duur is heeft het mis! In de laatste jaren kun je dergelijke luxe toevoegingen aan de tuin relatief goedkoop aanschaffen. 
 
Tips voor het planten van een boom

> Read all about it

Wat maakt een gietvloer zo bijzonder?

> Read all about it

De Schoonheid en Duurzaamheid van Vurenhout in Je Interieur

> Read all about it

Tips voor een uitstekend zitcomfort in je woonkamer

> Read all about it