Interieur styling proces

Start met inspiratie

Weet jij al wat je wil met je nieuwe interieur? Het opdoen van inspiratie voor het styling proces is het begin. Je kunt gaan kijken wat voor meubels je zou willen in je huisje en welke plek en functie deze zouden moeten krijgen. Bij deze inspiratie is het belangrijk dat je weet wat jij wil. Daarna kun je gaan beginnen met de uitwerking van alle ideeën.
 

Praktische toepassingen

Denk eraan bij het kopen of herstructureren van meubels dat je er rekening mee moet houden dat alle meubels in bijvoorbeeld je woon- of slaapkamer moeten passen. Het zou namelijk zonde zijn als je een veel te grote bank zou kopen die niet in je woonkamer past of als je bed toch meer ruimte in beslag zou nemen dan je van tevoren gedacht had. Als je een lijstje hebt met afmetingen of een plattegrond en dit mee neemt naar een winkel heb je dus altijd een idee van de grootte en plek die de meubels innemen.
 

Meubels gekocht

Als je de meubels eenmaal gekocht hebt, kun je dus beginnen met hoe je ze in huis zou willen hebben staan. Je kan op verschillende tijdstippen per dag bekijken hoe jij vindt dat de meubels in jouw huis erbij staan. Dit is vooral noodzakelijk als er plaatsen in huis zijn waar jij meer licht nodig hebt.
 

Vergeet je accessoires niet

als je de meubels eenmaal hebt, kun je gaan bekijken wat voor accessoires je graag zou willen aanschaffen. Als je al een idee hebt welke accessoires goed staan bij jouw interieur dan kun je deze hoogstwaarschijnlijk goed combineren en er je eigen draai aan geven. Accessoires met felle kleuraccenten kunnen werken als echte blikvangers voor jouw meubilair. Ook het verven en behangen van muren valt onder accessoires, dus bedenk goed hoe je meubels en accessoires bij elkaar kunt laten passen.

Tips voor het veranderen van je interieur

> Read all about it

De juiste Kaarsenhouder voor jouw kaarsen

> Read all about it

Interieur ontwerp

> Read all about it

Tips voor het kopen van gordijnen

> Read all about it