Kamersteigers: dit is wat je erover moet weten

Wil je werken op hoogte uitvoeren in een slaapkamer of andere ruimte? Zorg er dan zeker voor dat je goed bent voorbereid! Er zijn heel wat maatregelen die je moet treffen als je de ruimte een nieuw likje verf wilt geven of andere werken op hoogte uitvoert - waaronder zoeken naar een goede kamersteiger.

 
De zoektocht naar de beste kamersteiger voor jouw situatie en het werk dat je gaat doen, die is echter niet altijd eenvoudig. Gelukkig vind je hier enkele handige tips die je kunt gebruiken om het wat sneller te doen gaan.
 

3 tips om de beste kamersteiger te vinden

Welke kamersteiger je nodig hebt, hangt van verschillende factoren af. Hieronder lees je meer:

1. De hoogte van de werken

Een kamersteiger is essentieel als je werken op hoogte wilt uitvoeren, maar dan moet je natuurlijk wel precies weten hoe hoog dat is! Als je bijvoorbeeld een slaapkamer met een hoog plafond op de juiste manier wilt schilderen, dan is een hoge kamersteiger belangrijk. Voor kleinere werkjes aan de muren of bij een lager plafond volstaat een compacter model.

2. Een steiger met of zonder wielen?

Daarbij mag je ook niet onderschatten hoe belangrijk het is om een kamersteiger te zoeken die je precies de bewegingsvrijheid biedt die je nodig hebt voor het werk. Er bestaan steigers met wielen, die je dus erg gemakkelijk verplaatst. Dat is handig als je bijvoorbeeld een plafond schildert en iedere keer een paar meter moet kunnen opschuiven. Bepaalde steigers beschikken dan weer niet over wielen, maar zijn wel breder waardoor je ze zelfs niet hoeft te verschuiven.

3. Ruimte voor gereedschap en accessoires

Ten slotte is het erg belangrijk dat je een steiger huurt of koopt die je de ruimte geeft om gereedschap en accessoires veilig en overzichtelijk bij te houden. Bij veel modellen heb je bijvoorbeeld geïntegreerde metalen haken, waar je verfpotten of andere zaken aan kunt ophangen. Ook bieden steigers met een breder vlak meer ruimte voor tools en is het risico dat je materiaal valt en beschadigd raakt ook meteen een stuk kleiner.
 
Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende soorten kamersteigers. Een goed model, zoals een Altrex kamersteiger kopen, is een slimme zet als je op een veilige, efficiënte en overzichtelijke manier wilt werken. Bovenstaande tips helpen je daarbij!
 
De doe-het-zelf-gids voor het installeren van solar screens

> Read all about it

De 5 beste fruitbomen om te planten in je tuinĀ 

> Read all about it

Tips voor wanneer je zelf een zwembad gaat aanleggen

> Read all about it

Gietvloer is de oplossing

> Read all about it