Reptiel in huis nemen? Denk aan deze dingen

Reptielen zijn prachtige wezens die je ook als huisdier kunt nemen. Tot de groep reptielen horen slangen, schildpadden, padden, kikkers hagedissen maar ook salamanders. Wanneer je een slang wilt kopen, dan zal je een andere aanpak moeten nemen dan bij de andere reptielen. Een slang kan namelijk nog gevaarlijk zijn en kan daarom ook bijten. Hiervoor zal je dan dus echt moeten oppassen. Als je een reptiel in huis wilt nemen, dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Zo is het van belang om een terrarium te kopen zodat de reptiel een fijn verblijft heeft. 

Een terrarium, waarvoor wordt dit gebruikt?

Een terrarium wordt vaak gebruikt voor reptielen. Een terrarium is volledig afgestemd op reptielen en daarom zal het ook een fijn verblijf zijn voor de reptielen. Een terrarium is volledig leeg. Dit betekent dat je de terrarium volledig zelf moet vullen met leuke decoratie. Als je een reptiel koopt die deels onder water leeft, zal je leuke waterstenen kunnen kopen. Schildpadden zijn bijvoorbeeld erg dol op waterstenen. In de natuur leven schildpadden vooral op waterstenen en niet op het water zand. Wanneer je een salamander of hagedis wilt kopen, zal je veel natuurproducten moet gebruiken. Zo kun je kijken voor takken maar ook blaadjes zijn erg leuk voor salamanders en hagedissen.

Een terrarium kopen, welke heb ik nodig?

Wil jij een terrarium kopen? Dan is het handig om te kijken welke maat jij nodig hebt. Er zijn veel verschillende maten terrariums die je kan kopen. Als je niet weet welke terrarium jij moet kopen, heb je de mogelijkheid om advies te vragen bij een dierenspeciaalzaak. Dit zal ervoor zorgen dat je geen te kleine terrarium aanschaft. Wanneer je een terrarium wilt aanschaffen, dan heb je de mogelijkheid om via het internet een terrarium aan te schaffen. Hier heb je namelijk veel keuze uit het assortiment.

Leuke decoratie toevoegen aan de terrarium

Als je decoratie wilt toevoegen aan de terrarium, dan is het handig om te kijken van welke decoratie de reptiel haalt. Haal je nou een salamander? Dan is het verstandig om takken te kopen. Salamanders zijn hier echt dol op. Als je schildpadden aanschaft, dan is het van belang om te kijken voor de producten waar schildpadden van houden. Doordat je kijkt voor deze producten, zouden de schildpadden zich al snel thuis voelen in de terrarium.   

Welke benodigde spullen heb je nodig?

Als je een terrarium koopt, dan is het handig om een waterpomp aan te schaffen. Doordat je een waterpomp aanschaft, kan het water netjes gefilterd worden. Heb jij geen water nodig? Dan is het ook niet nodig om een waterpomp aan te schaffen. Wel kun je kijken voor een schep voor het verschonen van de terrarium. Ook is het handig om een reservebak te kopen. Wanneer je de terrarium gaat verschonen, kun je gemakkelijk je reptiel in een andere bak plaatsen. Hierdoor heb je je handen vrij voor het schoonmaken van de terrarium. Als de terrarium volledig schoon is, kun je de reptiel weer terug plaatsen. 
 
Interieur ontwerp

> Read all about it

Verschillende huisstijlen

> Read all about it

Geen inspiratie voor je nieuwe vloer? Vergelijk dan verschillend

> Read all about it

Ontdek de veelzijdigheid van kunststof platen voor tuinprojecten

> Read all about it