Tegels in uw interieur

Creëer effecten met wand- en vloertegels

De hedendaagse functie van de badkamer verandert, het wordt steeds meer een ruimte die net zo multifunctioneel in het gebruik is als de meeste woonkamers. Het is vandaag de dag niet langer enkel maar een plek voor hygiëne en persoonlijke verzorging, de badruimte transformeert van een sanitair ruimte naar een plek in de woning voor geavanceerd recreëren en ontspannen. Na een drukke dag, is er bijna niets beter dan te relaxen in de eigen sauna, een warm bad of een lange (stoom)douche om uw dagelijkse portie werkstress achter u te laten. Tot rust komen, comfortabel voelen en nieuwe krachten te verzamelen. Hiervoor zijn niet alleen de voorzieningen in de badkamer belangrijk maar één van de basiseisen is ook dat u zich prettig voelt in de badruimte. Dat is quasi de eerste stap bij het tot rust komen, een interieur met een verfijnde detaillering, de juiste uitstraling en kleuren die u aanspreken. Bij het ontwerpen van de voor u juiste badkamer of woonkamer met vloertegels en wandtegels ontstaan meer dan voldoende mogelijkheden om juist dat gevoel bij u op te roepen. De verscheidenheid in formaten, tinten, materialen en de afwerking van vloertegels voor in de woonkamer of de wandtegels in de badkamer zorgen ervoor dat er voor iedereen geschikte tegels te vinden zijn, die het juiste effect creëren.

Passende tegeltinten en formaten

De mogelijkheden en keuzes in tegels zijn enorm. Het assortiment strekt zich uit van tijdloze klassiekers als vloertegels in keramiek of natuursteen, tot de nieuwste designtegels met afmetingen tot 320cm voor een minimalistische wandbetegeling. Eén van de basismogelijkheden bij het maken van tegel ontwerpen in 3D is het gebruik van tegels met een monochroom patroon en dit te onderbreken met een visueel sterk patroon. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van een horizontale of verticale rij tussen de monochrome vloertegels in de woonkamer- of keukenvloer. Ook het gebruik als omlijsting of een 3D afwerkingselement op de wanden is een mogelijkheid. Maar of het nu een grote kleine badkamer of woonkamer is, de wand- en vloertegels moeten harmoniëren met het interieur. Typische tinten voor kleine ruimtes zijn tegels met heldere kleuren. Pastelkleuren, grijs en lange houtlook tegels zijn momenteel erg populair. Ze vergroten optisch de ruimte en brengen een frisse wind door iedere ruimte. In een ruimere omgeving creëren tegels in houtlook of gemêleerde tinten meer een woonachtige sfeer die, in combinatie met een meubelen in hout, voor een elegant interieur zorgt.

Bewerk de oude tegels

Een veel goedkoper alternatief voor het aanbrengen van nieuwe badkamer- of vloertegels in de woonkamer is het renoveren van de oude door het aanbrengen van verf. Met een speciale lak kunt u met weinig inspanning alle tegels een likje verf geven of, bij wandtegels, er met behulp van sjablonen patronen op aanbrengen. Voor het verven dienen de tegels grondig gereinigd en soms ook vooraf behandeld te worden. Voor het reinigen is azijn of alcohol bijzonder geschikt en voor het hechten van de grondverf kan het iets opruwen helpen. Na een droogperiode kunt u de verf op de wand- of vloertegels aanbrengen. Natuurlijk kan er ook hier met verschillende kleurtinten per wand worden gewerkt of geblokte patronen op de vloer worden aangebracht. Welk idee u ook heeft, Sani-bouw tekent uw tegelvloer graag voor u uit in een 3D ontwerp, neemt u maar eens een kijkje in de online showroom bij de verschikkende ontwerpen.

Tips :

Als je op zoekt bent naar echt unieke en handgemaakte tegelcollecties, bezoek dan eens de website van Baldosas Tegels.

Of als je meer op zoek naar een echte 'design look & feel' bekijk dan absoluut de tegelmerken van Italiaanse en Spaanse herkomst de Tegels Expert studio.

Hoe knap je de tuin op?

> Read all about it

Huisinrichting

> Read all about it

Energie aanvragen met spoed of zonder?

> Read all about it

Hoe moet je schimmel bestrijden?

> Read all about it