Tips voor het planten van een boom

 
Veel mensen willen graag een boom kopen en vervolgens deze boom in hun tuin planten. Een boom in je tuin is erg mooi en een leuke mogelijkheid. Het is bij het planten van een boom handig als je op de hoogte bent van een aantal handige tips. 
 

Koop de benodigdheden bij de boom om de boom te planten

Als je een boom hebt gekocht bij een bomen kwekerij, kan je hier vaak ook de benodigdheden kopen die je nodig zult hebben om de boom te planten. Vaak is dit een grondsoort of voeding die speciaal zijn ontwikkeld om een boom beter door te laten groeien.

Vind een geschikte plek voor de boom

Als je voorzien bent van alle benodigdheden om de boom te planten, is het zaak om een geschikte plek te vinden waar je de boom kunt en wilt plaatsen. Houd hierbij rekening met het feit dat de boom ook in de breedte groeit. Plaats het hierdoor niet te dicht op de schutting. Hierdoor zit de schutting mogelijk in de weg waardoor de boom niet kan groeien. Ook kan de boom over de schutting heen groeien, je buren zullen hier niet blij mee zijn.

De aarde neerleggen en de grond recht maken

Als je een geschikte plek in je tuin hebt gevonden om de boom te planten, is het zaak om de grond aan te leggen. Dit doe je door de aarde die je als het goed is bij de boom hebt gekocht, als ondergrond neer te leggen. Zorg ervoor dat de ondergrond mooi recht is zodra je de boom plant, dan zal de boom namelijk niet scheef groeien.

Geef de boom voldoende water

Tot slot is het belangrijk om de boom indien dit nodig is voldoende water te geven. Water is in dit geval namelijk noodzakelijk voor de boom om goed te groeien.
 
Vuurtje stoken in de tuin?

> Read all about it

Zo beveilig jij jouw tuin

> Read all about it

Alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste dakdekker

> Read all about it

Verschillende huisstijlen

> Read all about it