Tips voor het kopen van gordijnen

Zodra de tijd is aangebroken om gordijnen te gaan kopen weet je het zeker: je verbouwing is bijna klaar. Echter is het kiezen van de juiste gordijnen zo makkelijk nog niet, er zijn namelijk veel dingen waarvan je vaak niet eens weet dat je erop moet letten. Daarom beschrijft dit artikel enkele tips die ervoor zorgen dat jij zonder stress de juiste gordijnen kiest. 

Interieur

Ten eerste is het belangrijk dat je goed kijkt naar jouw eigen interieur: heb je een moderne inrichting of meer een jaren dertig inrichting? Door goed te kijken naar wat er al staat in je huis, zorg je ervoor dat de gordijnen een goede toevoeging zijn aan je interieur. 

Lichtinval

Een van de belangrijkste functies van gordijnen is het regelen van de lichtinval. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste keuze maakt als het gaat om hoeveel licht de gordijnen door laten. Je kan kiezen voor verduisterende gordijnen waarbij de stof erg dicht geweven is, waardoor het minder licht doorlaat. Ook kan je kiezen voor wat minder dicht geweven gordijnen, waardoor ze overdag wel genoeg licht doorlaten. 

Zon

Wat ook belangrijk is, is kijken naar de hoeveelheid zon die dagelijks bij je naar binnen schijnt. Zodra je namelijk veel zon in huis hebt, kunnen de stoffen van je interieur verkleuren. Het zou natuurlijk erg jammer zijn als je een bank koopt die rood is en deze na een aantal jaren bijna roze lijkt te zijn. Bij veel zonlicht wordt dan ook geadviseerd om gordijnen met een dikkere voering te nemen, waardoor jouw meubilair gespaard wordt. 

Maten

Meten is weten. Zorg ervoor dat voordat je jouw gordijnen koopt, je goed nagaat hoe lang en hoe breed ze moeten zijn. Niemand wil namelijk een huis waarin de gordijnen tien centimeter boven de vloer hangen. Belangrijk hierbij is dat zodra jouw kamer hoger is dan drie meter, je kiest voor een dubbele plooi. Zodra je dit niet doet zal de onderkant van het gordijn namelijk geen ruimte meer overlaten voor de plooivorming. Als laatste is het belangrijk dat als je er achter komt dat er in het gebruikelijke assortiment geen gordijnen tussen zitten die passen in jouw huis, je er altijd voor kan kiezen gordijnen op maat te laten maken. 
 
De 5 beste fruitbomen om te planten in je tuinĀ 

> Read all about it

Kindvriendelijke tuinen

> Read all about it

Het gemak van een praktisch droogrek

> Read all about it

Alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste dakdekker

> Read all about it