Tips voor het veranderen van je interieur

Verander details

Vaak lijkt het wel een leuke gedachte, iets anders in je woonkamer, of gewoon over het algemeen in je huis. Je meubels na een aantal jaar vervangen, of alle muren voorzien van een totaal ander behang. Gewoon om ook maar eens na al die jaren dat je meubels je zo trouw gediend hebben, eens iets anders te proberen. Het lijkt heel leuk, maar wat voor effecten hebben grotere veranderingen in huis? Verander iets kleins. Zoiets als je 'details'. Een ander schilderij aan de muur of een ander vloerkleed op de grond. Zo'n kleine verandering kan al een groot effect hebben. Vooral als je een ander tapijt kiest in een totaal andere kleur. Deze kleine verandering kan zo al een totaal ander gezicht geven aan je woonkamer.
 

Gooi overbodige dingen weg

Sommige mensen verzamelen en zetten hun huiskamer vol met dingen die ze 'wel leuk vinden'. Maar wat vind je nu écht leuk, en wat zal nooit verder komen dan 'wel leuk'? Als je zeker weet dat iets niet verder komt dan het laatste, zul je het ook wel snel beu zijn. Zo voorkom je ook weer een aankoop voor je huis waar je misschien spijt van krijgt.
 

Vergroot een kleine kamer

Vaak lijkt je huis of een bepaalde kamer in huis klein door spullen die erin staan. Het oog wil ook wat, maar zeker geen kleine ruimte die maar een hokje lijkt. Blauw bijvoorbeeld heeft een vergrotend effect. Dit effect is dan wel enigszins gezichtsbedrog, maar je ruimte oogt groter. Ook het vervangen van kasten door wandplanken heeft een vergrotend effect.

 

Wat maakt een gietvloer zo bijzonder?

> Read all about it

Hoe kan je je tuin opfleuren voor de lente

> Read all about it

Kleuradvies in interieur

> Read all about it

Geen inspiratie voor je nieuwe vloer? Vergelijk dan verschillend

> Read all about it