Tips voor wanneer je zelf een zwembad gaat aanleggen

Wie wilt er nu geen zwembad in de achtertuin? Zie jij jezelf al op een zomerse dag lekker afkoelen in een zwembad in je eigen tuin? Maar weet jij niet waar je op moet letten als je een zwembad wilt aanleggen? Lees dan dit artikel. Met deze handige tips kun jij een zwembad aanleggen!

Wel of geen vergunning nodig? 

Het eerste wat je moet doen op het moment dat je een zwembad wilt aanleggen, is nagaan of je wel of geen vergunning nodig hebt. Voor een klein zwembad is dit in de meeste gevallen niet nodig. Wel zijn er bepaalde locatie-eisen waar het zwembad aan moet voldoen. Zo moet je het zwembad in de achtertuin plaatsen en dus niet in de voortuin en mag het zwembad niet meer dan 30 meer van het huis af staan. Wanneer je voor een heel groot zwembad wilt gaan, heb je vaak wel een bouwvergunning nodig. Bij de gemeente kun je dit allemaal aanvragen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Wat is je budget? 

Bij een zwembad kun je het vaak zo luxe maken als je zelf wilt. Een eenvoudig zwembad heb je al vanaf drieduizend euro. Maar wanneer je voor veel luxe opties gaat, kan de prijs aardig oplopen en ben je een veel groter bedrag kwijt. Ook het type zwembad heeft invloed op hoeveel het totale zwembad gaat kosten. Ga je voor een opbouw zwembad of voor een zwemb wat volledig in de grond in ingegraven? In dat laatste geval ben je een stuk meer geld kwijt. Overigens kun je veel geld besparen door zelf een (groot) deel van het zwembad aan te leggen. 

Waar komt het zwembad?

De meeste handige plek voor een zwembad is een plek waar vaak zon op staat. In de schaduw voelt het namelijk vaak fris aan en het is fijner om in het zwembad te gaan als het zwembad in de zon staat. Ook is het een goed idee om voor een plek te kiezen die een beetje beschut is. Zo voel je niet veel wind en dit zorgt er ook voor dat je het niet koud krijgt. Ook is het handig als niet iedereen recht op het zwembad kijk van buitenaf, let hier dus ook op!

Waar ga je de apparatuur laten? 

Wanneer je een zwembad hebt, hoort daar ook apparatuur bij. Denk aan een warmteregelaar en een pompinstallatie. Deze moeten ergens worden geplaatst. Dit hoeft niet perse dichtbij het zwembad te zijn. Je kunt de leidingen in de grond aanleggen naar de andere kant van je tuin. Zorg er wel voor dat de apparatuur in een vocht- en vorstvrije ruimte wordt geplaatst.
 
Hoe werkt Salderen

> Read all about it

Tips voor het veranderen van je interieur

> Read all about it

Tips voor een uitstekend zitcomfort in je woonkamer

> Read all about it

Tips en tricks om de waarde van je huis te bepalen

> Read all about it