Traprenovatie: zelf doen of uitbesteden?

Wil jij je trap gaan renoveren? Heb je geen idee of je dit zelf moet doen of beter kan laten doen? Wanneer je trap versleten is of je gewoonweg toe bent aan iets nieuws is dit een van de vragen die jij jezelf vast zal stellen. Daarom is het handig om wat informatie te vinden. Want wat zijn nu de voor- en nadelen van een traprenovatie laten doen? Wij leggen het je hier uit!

De voordelen en nadelen van zelf je trap renoveren

Wanneer jij kiest voor je trap zelf te renoveren heb je natuurlijk een aantal voordelen. Zo zullen de kosten voor het laten zetten aanzienlijk lager zijn omdat jij dit allemaal zelf doet en niemand hoeft in te huren. Daarnaast ben jij ook niet gebonden aan een aantal producten. Jij kan namelijk zelf kiezen welk materiaal jij gaat gebruiken voor je trap. Het nadeel is echter dat je geen vakman bent. Dit betekent dat je er waarschijnlijk langer mee bezig bent en dus langer in de rotzooi zit. Daarnaast kan het resultaat niet helemaal voldoen aan je wensen: het zit vaak in de kleine details en zulke zaken kunnen soms niet optimaal zijn als je het zelf doet. 

Voordelen van een traprenovatie door een vakman

Het inschakelen van een vakman voor je renovatie kan wat duurder zijn. Dit kan een nadeel zijn. Het heeft echter ook een groot aantal voordelen. Een vakman zal je trap met nauwkeurigheid en zorgvuldigheid renoveren en kan zelfs ervoor zorgen dat je trap stopt met kraken en verlicht is met LED verlichting. Daarnaast is het zo, dat wanneer een deskundige deze renovatie zullen uitvoeren, je kunt rekenen op garantie. Sommige aanbieders bieden zelfs dubbele garantie: een van de materiaalfabrikant en een van hunzelf. 

Kraakt de trap, gaat deze stuk of zijn er andere problemen? Als deze binnen de garantie vallen, worden de problemen kosteloos en snel verholpen. Een ander voordeel van een deskundige traprenovatie is dat de specialist samen met jou je wensen bespreekt en een advies op maat afgeeft. Zo ben jij zeker van een goede renovatie.

Wat zijn de traprenovatie kosten?

De kosten voor een traprenovatie kunnen erg verschillen. Wanneer jij zelf deze renovatie zal gaan doen, zullen deze kosten natuurlijk lager zijn. Je betaalt immers geen tarief voor de vakman. Daarnaast zullen de traprenovatie kosten ook verschillen per trap doordat er diverse soorten trappen zijn. Een trap die in een rechte lijn naar boven gaan zal minder kosten dan een ronde trap. Het kost namelijk meer tijd om deze traptreden op maat te zagen. 

De Schoonheid en Duurzaamheid van Vurenhout in Je Interieur

> Read all about it

Waarom is het nu de juiste tijd van zonnepanelen?

> Read all about it

Tips voor het veranderen van je interieur

> Read all about it

De voordelen van stalen taatsdeuren 

> Read all about it