Verlichting tips in huis

Bepaal de functie

Verlichting kan diverse functies hebben in huis. Sterker nog; verlichting kan de sfeer in huis of in een ruimte zelfs maken of breken. Het is dus zelfs een centraal onderdeel in huis. Aandacht besteden aan verlichting is dus heel belangrijk. In de woonkamer kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor werkverlichting, accentverlichting of sfeerverlichting. Alle drie deze soorten verlichting zeggen eigenlijk al waar ze voor bestemd zijn. Werkverlichting wenst feller licht, accent verlichting vraagt om een gerichte lichtbundel en sfeerverlichting wil graag een warme gloed uitstralen.
 

Stel een lichtplan op

Je meubels staan al in huis of je richt je huis opnieuw in. Hierbij hoort natuurlijk ook goede verlichting. Teken op een blaadje bijvoorbeeld eenvoudig je meubels in de woonkamer. Daarna kun je bedenken op welke plekken jij in je woonkamer licht nodig hebt. Een richtlijn voor het lichtplan kan zijn dat je om de drie meter ongeveer een lichtbron nodig hebt.
 

De sterkte van de lichtbron

Afhankelijk van je lichtplan kun je de functie van diverse verlichting bepalen. Boven de eettafel heb je een sterker licht nodig dan bijvoorbeeld in de slaapkamer. De sterkte van lichtbronnen is te regelen met behulp van een dimmer. Ook hang- en wandlampen kunnen voorzien zijn van een dimmer. Zo kun je op iedere gewenste plek gebruik maken van een lichtbron die past bij het moment van de dag.
 

Variatie in verlichting

Als je op zoek bent naar nieuwe verlichting, is er een heel groot aanbod uit diverse verlichting. Het gebruik van een bepaalde soort verlichting in de woonkamer heeft zelfs niet eens het gewenste effect. Afwisseling is een grote truc, maar zeker efficiënt en altijd toe te passen.

De doe-het-zelf-gids voor het installeren van solar screens

> Read all about it

Tegels in uw interieur

> Read all about it

De voordelen van het kopen van zijden bloemen bij een groothande

> Read all about it

Gietvloer is de oplossing

> Read all about it