Waarom zou je een huis in Marbella kopen?

Bij Marbella denken veel mensen aan de plek waar de Spaanse en internationale jetset graag samenkomen. Maar Marbella is meer dan alleen dit luxe plaatje. Wat de Costa del Sol jou allemaal kan bieden, lees je in dit artikel. De kans is groot dat je na het lezen van dit artikel ook droomt van een tweede huis kopen in Marbella!

Veel luxe

Marbella staat voor luxe, jetset en een hoog Ibiza-gehalte. Althans, dit is zo wanneer je rond de moderne jachthaven Puerto Banús loopt. Op het moment dat je in de haven loopt en om je heen kijkt, zie je overal grote en luxe jachten. Ook vind je er veel luxe merken zoals Chanel en Gucci. De beachclubs bij de haven zijn mooi en je kunt er genieten van chique cocktails en dure champagneflessen. Echt het Saint-Tropez van Spanje dus!

Het charmante oude centrum van Marbella

Buiten al deze luxe kent Marbella ook een mooi oud en charmant gedeelte. Dit gedeelte heet Cascao Antiquo. Het zijn hier niet de luxe jachten en jetsetters die het straatbeeld kenmerken. Het oude centrum is een aaneenschakeling van nauwe straatjes en kleine pleintjes vol witte huisjes, oude kerkjes én sinaasappelbomen. Wanneer je in dit centrum bent, is het echt de moeite waard om naar Plaza de Los Naranjas te gaan. Dit is een leuk sinaasappelplein waar je goed kunt eten in één van de restaurantjes. 

Je kunt er goed shoppen!

Wanneer je gaat winkelen aan de haven van Marbella heb je zeker een goedgevulde portemonnee nodig. De winkels die je hier vindt, zijn namelijk erg duur en luxe. Maar er zijn ook heel wat betaalbare winkeltjes te vinden in Marbella. In het oude centrum vind je namelijk erg veel leuke winkeltjes. In de smalle straatjes vind je op elke hoek wel weer een nieuwe verrassing. Bij het ene winkeltje doe je jezelf tegoed aan verse worstjes, bij het andere winkeltje koop je het perfecte souvenir voor het thuisfront. En dan hebben we het nog niet gehad over de kleine boetiekjes met unieke kleding.
 
Zo plant je een groene beukenhaag als een pro

> Read all about it

Woningmarkttrends van 2022

> Read all about it

Kleuradvies in interieur

> Read all about it

Zo knap je een vervuilde woning weer helemaal op

> Read all about it