Woningmarkttrends van 2022

Het mag geen verrassing zijn dat de woningmarkt de laatste jaren enorm overspannen is geraakt. De vraag is groter dan het aanbod en door de historisch lage rente is geld lenen spotgoedkoop. Resultaat is dat het schaarse aanbod voor steeds hogere bedragen verkocht wordt. Zeker in de randstad en andere grotere steden is overbieden de regel geworden. Je maakt pas een serieuze kans om een huis te kopen als je minimaal €50.000 boven de vraagprijs biedt. Daarnaast moet je ook niet proberen om onder voorbehoud financiering te bieden. Verkopers kunnen namelijk net zo makkelijk kiezen voor een bod zonder enig voorbehoud. De verwachting is dat dit zich in 2022 zal voortzetten. Hieronder vind je een aantal woningmarkttrends van 2022.

Kopers nemen steeds meer risico's

De schaarste zal niet afnemen. De verwachting is dat de schaarste in 2022, ondanks de mooie politieke beloftes, zelfs nog zal toenemen. Dit betekent dat potentiële kopers steeds meer risico durven te nemen bij het bieden op een huis. Bagro Vastgoed speelt in op deze trend en wanneer je je huis via Bagro Vastgoed verkoopt, ben je verzekerd van een betrouwbare afhandeling. De adviseurs van Bagro Vastgoed gaan niet zomaar met iedere bieder in zee. Zo voorkom je dat een potentiële koper het helemaal niet waar kan maken.

Overheid stimuleert eigen bewoning

De overheid zal in 2022 de eigen bewoning van huizen verder stimuleren. Zoals wel vaker doet de overheid dit door het tegengestelde, een tweede huis als belegging, te ontmoedigen. Voor nieuwbouw geldt al in verschillende gemeenten dat je als koper verplicht bent om de woning zelf te betrekken. Verder is de verwachting dat het bezit van meerdere woningen als belegging steeds zwaarder zal worden belast. De overheid verwacht dat hierdoor meer woningen op de markt zullen komen.

Energiezuinig maken

De klimaat- en energiecrisis heeft laten zien dat we onze huizen nu echt snel energiezuinig moeten maken. Het belangrijkste aspect is het isoleren van de woning. Daarnaast mogen natuurlijk zonnepanelen en een warmtepomp niet ontbreken. Bij de verkoop van een huis ben je als verkoper verplicht om een energielabel te overleggen. De markt voor huizen met een goed energielabel zal in 2022 verder overspannen raken. Aan de andere zal er minder vraag zijn naar slecht geïsoleerde huizen. Een slecht geïsoleerd huis kun je goedkoper aanschaffen en vervolgens zelf energiezuinig maken.
Interieur stylist

> Read all about it

Kleuradvies in interieur

> Read all about it

Tips om meer privacy te creƫren in je tuin

> Read all about it

Tegels in uw interieur

> Read all about it