Zo beveilig jij jouw tuin

Zo beveilig jij jouw tuin

Wil je jouw tuin een stukje veiliger maken tegen allerlei soorten gevaren, dan zijn er twee punten die hierbij kunnen helpen. Een eerste belangrijke punt is om je tuin beter te verlichten. Een goede verlichting in de tuin zorgt er namelijk voor dat jouw tuin een stuk veiliger oogt. Bij het zoeken naar verlichting is het belangrijk dat je voor een goed installatie kiest. Een voorbeeld van een goed merk is bijvoorbeeld lightpro. Lightpro kopen doe je online bij de specialist en is eenvoudig te bestellen. Dit zorgt er dan ook voor dat je snel je verlichting in huis hebt.

Welke verlichting heb je nodig?

Als je op zoek bent naar verlichting voor in jouw tuin, dan zijn er een aantal opties waaruit je kunt kiezen. Het is hierbij dan natuurlijk belangrijk om de verlichting goed af te stemmen op jouw tuin. Heb je bijvoorbeeld tegels, dan is het aan te raden om verlichting te installeren in de muur. Met gras is het echter ook mogelijk om verlichting in de grond te zetten. Met een grondspies kan je dan een lamp installeren voor in de grond. Daarnaast is het ook mogelijk om verlichting op de muur te hangen. Met een sensor kan je dan instellen dat de lamp afgaat wanneer er beweging is.

Naast veilig ook fraai

Niet alleen is verlichting voor in de tuin een stukje veiligheid, het is ook fraai om aan te zien. Beeld je bijvoorbeeld een tuin voor met verlichting die in de nacht schijnt. Ook jij kan dit realiseren door jouw eigen verlichting in de tuin te installeren. Je kunt dan bijvoorbeeld spotjes in de grond installeren die op een gelijk aantal meter uit elkaar staan. Op die manier creëer je een strak ontwerp met verlichting die voor een mooie en warme sfeer zorgt. Wil je jouw verlichting extra mooi maken, dan is het ook mogelijk om deze met LED installaties naar voorkeur in te stellen.

Je tuin beschermen met gaas

Een tweede manier om je tuin te beschermen, is door deze te omheinen met gaas. Steeds vaker worden tuinen namelijk lastiggevallen door allerlei soorten ongedierte. Vooral dassen komen steeds meer tuinen binnen en veroorzaken hier veel schade. Zorg er dus voor dat je deze dassen te slim af bent door gaas aan te schaffen. Gaas voor dassen kan je eenvoudig online bestellen in de webshop. Hierbij is het dan wel belangrijk om te kiezen voor de juiste lengte en dikte. Bij een grote tuin is het bijvoorbeeld aan te raden om dikke gaas te installeren.

Hoe installeer je de gaas?

Heb je de gaas in huis, dan is het nog zaak om deze te installeren. Dit kan je gelukkig eenvoudig doen in een paar stappen. Ten eerste is het belangrijk om hoekpaaltjes te hebben om het gaas aan te binden. Wanneer je dit hebt gedaan, kan je vervolgens het gaas te plooien. Om de gaas te kunnen bevestigen, is het daarna zaak om klemmetjes te plaatsen. Tenslotte hoef je alleen maar het gaas strak te trekken, zodat deze goed geïnstalleerd is. Je hebt vanaf dan geen last meer van dassen in jouw tuin.

Het gemak van een praktisch droogrek

> Read all about it

Styling tips voor buiten en tuin

> Read all about it

Tips voor het kopen van gordijnen

> Read all about it

Traprenovatie: zelf doen of uitbesteden?

> Read all about it