Zo knap je een vervuilde woning weer helemaal op

Een huis opknappen is een flinke klus, maar het schoonmaken en opruimen van een vervuilde woning is nog veel meer werk. Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Dan is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen. Maar als je toch zelf aan de slag wilt, hebben wij vijf tips voor je op een rijtje gezet die je kunt gebruiken.

Maak een plan van aanpak

Voordat je begint met het opknappen van een vervuilde woning, is het belangrijk om een plan van aanpak te maken. Maak een lijst van wat er allemaal gedaan dient te worden en bepaal in welke volgorde de verschillende klussen moeten worden aangepakt. Zo voorkom je dat je halverwege een klus moet stoppen omdat er eerst nog iets anders dient te worden gedaan.

Gebruik goede apparatuur

Het opknappen van een vervuilde woning vraagt om het gebruik van goede apparatuur. Schaf een goede stofzuiger aan die geschikt is voor het opzuigen van stof en vuil. Daarnaast is het handig om een stoomreiniger te gebruiken voor het schoonmaken van de vloer. Deze apparaten zijn ideaal om het grove vuil aan te pakken.

Bescherm jezelf

Het opknappen van een vervuilde woning brengt gezondheidsrisico's met zich mee. Het is daarom belangrijk om jezelf goed te beschermen. Draag handschoenen, een mondkapje en beschermende kleding, zoals een overall. Zo voorkom je dat je in aanraking komt met bacteriën en schimmels.

Maak de ruimtes leeg

Voor je begint met het opknappen van een vervuilde woning, is het belangrijk om de ruimtes leeg te maken. Zo kun je overal goed bij en voer je de klus efficiënter uit. Verwijder meubels en andere grote voorwerpen uit de ruimte zodat je overal goed bij kunt. Maak daarnaast een planning van wat waar moet komen te staan na het opknappen van de ruimte, zo voorkom je onnodig sjouwwerk.

Vergeet de kleine dingen niet

Een vervuilde woning opknappen vraagt om aandacht voor detail. Vergeet dus niet om ook de kleine dingen aan te pakken. Maak bijvoorbeeld gebruik van schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor het schoonmaken van de diverse materialen in het huis en maak ook de raamkozijnen, deuren en drempels goed schoon.

Overweeg een woningcentrale in te huren

Het opknappen van een vervuilde woning is niet per se iets wat je zelf dient te doen. Je kunt dit ook uitbesteden. Een optie die je hiervoor hebt is om een schoonmaker in te huren, maar het risico is dan dat de schoonmaker alleen wil schoonmaken en niet wil helpen op- en/of uitruimen. Als je besluit een woningcentrale in te schakelen, dan heb je dit probleem niet. 

Samenvatting 

Een vervuilde woning opknappen is veel werk, maar met deze vijf tips ben je goed op weg om de klus efficiënt en veilig aan te pakken. Vergeet niet om jezelf goed te beschermen en om aandacht te besteden aan de details. Of schakel een woningcentrale in en geef het werk uit handen.

Bron: Woningontruimingcentrale.nl

 

Verlicht je buitenleven

> Read all about it

De beste merken voor tuingereedschap

> Read all about it

Hoe werkt een PVT systeem?

> Read all about it

Keuken must have: kraan met kokend water

> Read all about it