Mout

Een van de belangrijkste grondstoffen voor bier is Mout. Tevens wordt mout gebruikt bij het maken van whiskey en jenever. Wanneer graan nat wordt gemaakt en een paar dagen blijft liggen, dan gaat het gedeeltelijk ontkiemen. Dit mag echter niet te ver gaan, dus voordat het te ver ontkiemd, wordt het natte graan weer gedroogd. Dit noemt men eesten. Het ontkiemen zorgt ervoor dat er enzymen vrij komen in het graan. Deze enzymen zijn erg belangrijk bij het brouwen, want ze zorgen ervoor dat het zetmeel uit het graan in vergistbare suikers wordt omgezet.

Donkere mout

Het hierboven beschreven productieproces staat bekend onder de naam mouten. Het is mogelijk om Mout donkerder te maken. Dit kan door het op een hogere temperatuur te drogen, waardoor de kleur een stuk donkerder wordt. Meestal wordt gerst gebruikt om mout van te maken voor bier, jenever en whiskey.

Hoe moet je schimmel bestrijden?

> Read all about it

Een thuisspa: hoe pak je het aan?

> Read all about it

LED buitenverlichting voor je tuin, overkapping en schuur 

> Read all about it

Huisinrichting

> Read all about it