Bridge spelen

Bridge is een bekend en redelijk oud kaartspelletje dat ook heden ten dage nog steeds wordt gespeeld. Het spelletje kan worden teruggeleid naar vóór 1886, en meer dan 50 miljoen mensen spelen het tegenwoordig nog. Het is een echte denksport en er wordt getracht om de factor 'geluk' zo veel mogelijk uit te schakelen. Het wordt gespeeld in teams en concentratie, logische denken en een goed geheugen zijn absoluut noodzakelijk om Bridge te spelen en te winnen.

Hoe wordt Bridge gespeeld?

Het spel wordt gespeeld met 52 kaarten die worden opgedeeld tussen vier spelers. Iedere speler heeft dus 13 kaarten. De spelers die tegenover elkaar zitten, spelen in één team. De overige twee spelers zijn ook een team. Over het algemeen spelen bridgespelers met een vaste partner waar ze soms al tientallen jaren mee spelen. De puntentelling van contract bridge is al meer dan 90 jaar oud, en in die tijd is deze nauwelijks veranderd.

Doel van het spel

In het spel moet er een goed 'contract' worden gesloten, en daarna dient een team zoveel mogelijk slagen te winnen. Bridge kent veel regels, en die zijn niet allemaal even gemakkelijk te begrijpen voor een niet-bridge speler. Op het internet zijn talloze spelregels te vinden van Bridge, die kunt u eenvoudig opzoeken via Google. Kijk bijvoorbeeld op de website van onze vrienden en andere websites voor meer info.

Zo plant je een groene beukenhaag als een pro

> Read all about it

Design verlichting

> Read all about it

Tips voor het veranderen van je interieur

> Read all about it

Waarom is het nu de juiste tijd van zonnepanelen?

> Read all about it