Halloween

De griezeligste feestdag ter wereld? Dat moet Halloween zijn! Oorspronkelijk is dit allerheiligenavond en het is vooral een bekende feestdag in Amerika. Toch is het in Nederland ook een opkomende feestdag. Halloween wordt gehouden op 31 oktober. De kinderen gaan verkleed als iets engs en komen langs de deuren om snoep op te halen. Ze roepen dan “trick or treat!”. Jongeren en volwassenen kiezen liever voor een Halloween party.

Halloween als feestdag

Het is officieel geen Christelijke feestdag. Het is in de 19de eeuw door de Ieren in Amerika geïntroduceerd. Volgens de traditie zouden de geesten van de doden oprijzen en aangetrokken worden door voedsel. Om zich te beschermen tegen de geesten, droeg men een masker. Na verloop van tijd zijn de redenen om Halloween te vieren ietwat vermengd met andere tradities, zoals het vieren van de oogst.

Ook in Nederland & België

In Nederland en België wordt er tegenwoordig steeds meer aandacht besteed aan Halloween. In steeds meer dorpen en steden wordt er ook langs de deuren gegaan en snoep opgehaald. Ook het pompoen uitsnijden tot een “eng” figuur is een traditie die steeds meer wordt opgepikt in Nederland. Er zijn veel tutorials op internet te vinden waarin geleerd kan worden om een pompen te carven.

Waarom krijgt mijn plant bruine bladeren?

> Read all about it

Interieur meubels

> Read all about it

Zo knap je een vervuilde woning weer helemaal op

> Read all about it

Opbergsysteem in de bijkeuken

> Read all about it