Kerstkaart

Elk jaar, voor de kerst, worden de nodige kerstkaarten verstuurd. Het is een eeuwenoud ritueel om een kerstgroet uit te brengen naar geliefde, familie en vrienden. Oorspronkelijk komt het versturen van een kerstkaart uit de Middeleeuwen. Er werden in die tijd mooie houtsnijwerken met een kerstgroet aangeboden aan kasteelheren en geliefden. In 1843 maakte een tekenaar uit Engeland, genaamd John Callcott Horsley de allereerste kerstkaart. Deze luidde “A Merry Christmas and a Happy New Year”. Als afbeelding werd een Kerstmis vierend gezinnetje gebruikt.

Productie van kerstkaarten

In 1875 begon een Duitse drukker in Amerika met het massaal produceren van kerstkaarten. Vanaf toen is het versturen van kerstkaarten een onderdeel geworden van de cultuur. In Nederland werd de kerstkaart in 1873 geintroduceerd.

Drukte bij de post

Meestal zorgt de periode vóór Kerst voor een topdrukte bij de Nederlandse post. In 2003 werden maar liefst 210.000.000 kaarten verstuurd. Momenteel is dit een stuk minder vanwege de opkomst van internet en online kerstkaarten maken en versturen.

Tips voor wanneer je zelf een zwembad gaat aanleggen

> Read all about it

Tuinmeubels

> Read all about it

Kamersteigers: dit is wat je erover moet weten

> Read all about it

Interieur stylist

> Read all about it